hasselback-æbler
© YouTube

Mums, sprøde hasselback-æbler

Desserten, der får mundvandet til at løbe! Tjek videoen, og bliv inspirereret til supersprøde og lækre hasselback-æbler!

25. september 2015 af Bobedre.dk

Vi elsker lækre desserter, og denne version af hasselback-æbler er absolut ingen undtagelse.

Til 4 personer
Forberedelsestid: 15 minutter

INGREDIENSER

  • 2 store æbler
  • Lidt olie
  • 4 spsk. rørsukker
  • 2½ spsk. smeltet smør
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 tsk. hvedemel
  • Lidt salt
  • Vaniljeis

FREMGANGSMÅDE

  • Tænd ovnen på 200 °C
  • Skræl æblerne, del dem i halve og fjern kernehuset
  • Skær så fine, dybe snit i æblerne, men stop inden kniven når helt igennem
  • Placer æblerne i et smurt, ildfast fast
  • Miks 1 spsk. sukker, ½ tsk. kanel og 1 spsk. smeltet smør og kom det på de halverede æbler
  • Kom stanniol henover fadet og bag æblerne i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter
  • Fjern stanniolen og bag æblerne i yderligere 10 minutter eller til æblerne er gyldne. Lad dem derefter køle af
  • Bland resten af ingredienserne i en skål og fordel massen på æblerne
  • Bag endnu en gang æblerne ved 200 °C i ca. 10 minutter
  • Tænd for ovnens grillfunktion og lad æblerne grille i ca. 2 minutter
  • Server de varme æbler med lækker vaniljeis på toppen

Se også videoen her:

Måske er du interesseret i ...

Seneste