Par drikker rødvin
© iStock

Denne madvare får vin til at smage (endnu) bedre

Er du glad for vin? Så skal du drikke din yndlingsvin sammen med denne madvare, som ifølge en ny undersøgelse fjerner vinens skarpe eller syrlige smag

19. januar 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Vin er sundt for dit hjerte, hvilket er en (virkelig) god grund til at drikke et glas af din yndlingsvin af og til. En anden ting, som også er godt for dit hjerte, er ifølge en ny undersøgelse, ost. 

Ost og vin

I en anden ny undersøgelse skulle en række testpersoner smage fire vine. De skulle herefter spise et lille stykke ost og smage vinene igen.

I vin er der polyfenoler, som er en gruppe af antioxidanter, og sammen med proteinerne i dit spyt danner disse den skarpe smag, vi kender fra rødvin. Da deltagerne i undersøgelsen drak vinen sammen med et stykke ost, fandt de dog rødvinene mindre skarpe og sure i smagen. Derudover syntes testpersonerne, at citronsyren i en tør hvidvin blev mindre markant med ost ved siden af.

Årsagen er, at fedtet i osten virker som en slags belægning mod de skarpe og sure smage, der kan være i vin. 

Selvom rødvin faktisk kan bruges til meget andet end at drikkes, foretrækker vi nu alligevel at hælde den i glasset – og gerne imens vi nyder et lækkert stykke ost. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste