Fastelavnsboller
Fastelavnsboller med nougat og flødeskum © iStock

Fastelavnsboller med nougatcreme

Mums! Vi serverer små vandbakkelser som fastelavnsboller fyldt med nougatcreme og flødeskum!

22. januar 2016 af Lone Kjær

Opskriften giver ca. 20 små vandbakkelser med fyld.

INGREDIENSER

Vandbakkelser

  • Vand 11⁄4 dl
  • Smør 50 g
  • Hvedemel 65 g
  • Æg 2 stk.

Nougatcreme

  • Nougat 100 g
  • Piskefløde 11⁄4 dl
  • Piskefløde 21⁄2 dl 
  • Flormelis til drys

 

FREMGANGSMÅDE

Kom vand i en gryde, og bring det i kog.

Tilsæt smør, og lad det smelte i vandet.

Drys melet i, og rør kraftigt med en grydeske eller et piskeris, til dejen slipper grydens sider og er glat og fast.

Tag gryden af varmen, og lad dejen blive lunken.

Tænd ovnen på 200°.

Slå æggene ud i en skål, og rør dem i dejen lidt af gangen. Det er vigtigt, at der piskes godt, når æggene tilsættes.

Rør, indtil dejen er helt glat.

Sæt dejen i 20 små toppe fordelt på to bageplader med bagepapir ved hjælp af to skeer.

Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 20 min., til de er gyldne.

Lad dem afkøle på en bagerist.

Kom nougat og fløde i en lille gryde, og smelt det sammen.

Tag gryden af varmen, og hæld nougatcremen i en beholder med låg.

Stil nougatcremen køligt i et par timer.

Pisk derefter cremen tyk.

Pisk fløden til skum, og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle.

Fyld vandbakkelserne med nougatcreme, og sprøjt flødeskummet i.

Drys med sigtet flormelis.

Tip! Når du bager vandbakkelser, må du helst ikke åbne ovnen, før bagetiden er udløbet, da de let falder sammen. Tjek, om vandbakkelserne er bagt, ved at tage en enkelt vandbakkelse ud. Lad den stå 1 min. Falder den sammen, skal de bage lidt længere.

Velbekomme!

Måske er du interesseret i ...

Seneste