© Tia Borgsmidt

Torskerognsfrikadeller og porresalat med sennep og kapers

31. december 2016 af Sandra Draznin

35 min.
Til 4 personer


Form frikadellerne flade og runde, så bliver de hurtigere stegt og får en sprød skorpe.
De friskdampede porrer er serveret med en dejlig sursød sennepsdressing, der går godt sammen med både rugbrød og kogte kartofler.

INGREDIENSER

Frikadeller

  • 400 g kogt torskerogn (frisk eller fra dåse)
  • 200 g kogte kartofler
  • 1 løg eller 2 forårsløg
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk reven citronskal (usprøjtet)
  • Salt og peber
  • 1 spsk olie til stegning


Salat

  • 4 slanke porrer
  • 1 spsk saltede kapers
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 spsk hakket persille
  • Peber

Tilbehør:

  • 200 g rugbrød eller
  • 600 g kogte kartofler

FREMGANGSMÅDE

Fjern evt. hinder på torskerognen, og mos den i en skål sammen med kartoflerne.

Hak løg/forårsløg og bladselleri fint. Rør det i farsen sammen med de øvrige ingredienser, og smag til med salt og peber.

Form farsen til frikadeller, tryk dem let flade, og steg dem på en varm pande med olie 4-5 minutter på hver side.

Rens porrerne, og del dem i
10 cm lange stykker. Damp dem akkurat møre i lidt letsaltet vand ca. 5 minutter. Dryp dem godt af på køkkenrulle, og anret dem på et fad.

Skyl kapers fri for salt. Hak skalotteløget fint, og rør det sammen med de øvrige ingre­dienser. Smag dressingen til med peber, og hæld den over de varme/lune porrer.

Servér frikadellerne med porresalaten og groft rugbrød eller friskkogte kartofler.


Tip!
Brun frikadellerne på panden, og lad dem bage færdige i ovnen på en bageplade med bagepapir 8-10 minutter ved 180 grader.

Måske er du interesseret i ...

Seneste