Spansk omelet
© iStock

Super lækker og nem spansk tortilla med aioli

Det er jo nærmest magi, du kan trylle ud af en bakke æg! Prøv denne tortilla, som smager virkelig dejligt

17. april 2017 af Måns Ranung

Lav en mættende kartoffelomelet – på spansk en tortilla – til påskebordet. Skær en skive af den som en tærte – og spar ikke på hvidløgsmayoen! 

Spansk tortilla med aioli

Tid: 30 minutter

Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g faste kartofler
  • 1 løg
  • 1⁄2 dl olivenolie
  • 1⁄2 tsk + 1⁄2 tsk salt og lidt peber
  • 6 æg

Tilbehør

  • Salat
  • Aioli 

Fremgangsmåde 

Skræl kartofler og løg, og skær dem i tynde skiver.

Varm olivenolie på en pande, og steg kartofler og løg, til de er bløde. Drys med salt.

Pisk æggene sammen, og tilsæt salt og lidt peber.

Hæld æggeblandingen på panden oven i de stegte kartofler og løg. Steg, til æggeblandingen begynder at stivne.

Vend tortillaen ved hjælp af et fladt grydelåg, og steg den på den anden side 2-3 minutter, til den er fast og sprød.

Dryp med aioli, og servér med salat. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 74.

Måske er du interesseret i ...

Seneste