Sandwich med stegte løg og bearnaisecreme
Sandwich med stegte løg og bearnaisecreme © Tia Borgsmidt

Steaksandwich med stegte løg og bearnaisecreme

Sæt tænderne i denne saftige, fede, søde og salte sandwich med en skarp creme til at dyppe de medfølgende franske kartofler i.

25. december 2015 af Tina Scheftelowitz

Steaksandwich med stegte løg og bearnaisecreme

Tid: 20 min. + stegetid.
Til 2 personer.


INGREDIENSER

  • 4 brødskiver
  • 2-4 blade icebergsalat
  • 2 oksesteaks, gerne fedtmarmorerede
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber

Stegte løg:

  • 200 g rødløg eller løg
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 2 tsk balsamicoeddike
  • salt og peber

Bearnaisecreme:

  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 tsk finthakket løg
  • ½-1 tsk tørret estragon
  • 1 dryp hvidvinseddike


Tilbehør:

  • Franske kartofler


FREMGANGSMÅDE

Pil, halvér og skær løgene i tynde både. Steg dem på en pande i olie ved middelvarme ca. 10 minutter. Rør jævnligt i dem. Smag løgene til med eddike, salt og peber.

Rør bearnaisecremen sammen, og smag den til. Skyl og tør salaten. Rist brødskiverne i en brødrister, eller steg dem på panden i olie. Steg bøfferne, til de er røde eller rosa efter smag. Krydr med salt og peber.

Læg sandwichen sammen: Først brød, så salat, bøf, løg og brød. Servér chips og bearnaisecreme til.

Måske er du interesseret i ...

Seneste