Sprød andesteg i ovn
© iStock

Den perfekte, sprøde andesteg

Julen nærmer sig, og vi skal have and på middagsbordet. Prøv denne lækre opskrift med svesker og æbler.

14. december 2016 af Sara Dahl og Pia Brixved

INGREDIENSER

  • 1 and, 3-3½ kg
  • 4 små madæbler
  • 150 g svesker
  • salt og peber
  • ½ l vand

Opskrift: Den perfekte flæskesteg med sprøde svær, sovs og rødkål

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 250 °C.

Skær æbler og svesker i mindre stykker og vend dem med salt og peber.

Fyld anden med så meget æble/sveskeblanding, den kan rumme, og luk til med et par kødnåle.

Læg anden på en rist over en bradepande med brystet opad. Fyld bradepanden med vand.

Brun anden i ca. 20 minutter.

Vend anden om på den anden side, skru ned på 165 °C og steg videre i ca. 2 timer.

Vend anden igen, lad den stege i en halv time mere med brystet opad.

Tjek med et stegetermometer om andestegen er færdig. Kernetemperaturen skal være på mindst 75 °C.

Lad anden hvile mindst 20 minutter inden servering.

Mange mennesker har svært ved at glæde sig til den søde juletid. De gruer for konsekvenserne af den mængde mad og godter, der følger med, og som de på forhånd ved, giver dem store problemer med fordøjelsen. Kogebogen Maveglad julemad vil blive lidt af en bibel for disse mennesker ved juletide. Bogen er nemlig fyldt med lækre juleopskrifter, de allerfleste kan tåle – vel at mærke uden at de behøver at gå på kompromis med al den hyggelige og traditionelle mad, der hører julen til.

Maveglad julemad, Muusman Forlag, 150 kroner.

Måske er du interesseret i ...

Seneste