© Tia Borgsmidt

Spicy fiskesuppe med kokosmælk og dukkah

Der er masser af krudt og god smag i denne suppe, hvor Thailand møder Nordafrika med et lille drys dukkah

Opskriften er til 4 personer

Tid: 30 minutter

INGREDIENSER:

Dukkah

  • 20 g mandler
  • 2 spsk. hasselnødder
  • 1 spsk. hel koriander
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1⁄2 tsk. sorte peberkorn 1⁄2 tsk. flagesalt
  • 2 gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 1 bundt forårsløg
  • 300 g torskefilet
  • 1 spsk. smagsneutral olie 2 tsk. rød karrypasta
  • 1 spsk. frisk, revet ingefær 6 dl bouillon
  • 1 dåse kokosmælk, 400 ml saft af 1 lime
  • salt og peber
  • 1 bundt frisk koriander

Tilbehør

  • groft brød

 

SÅDAN GØR DU:

Dukkah: Hak mandler og hasselnødder groft. Stød krydderierne i en morter, og bland med nødder, sesamfrø, peberkorn og salt. Rist det hele på en tør pande, og ryst panden, så det ikke brænder på. Rist, til det begynder at dufte, og blandingen er gylden. Tag den færdige dukkah af panden, og lad den køle af.

Skræl gulerødderne, og skær i strimler. Snit peberfrugt og forårsløg. Skær torskefileterne i mundrette stykker.
Varm olien i en gryde, og rist karrypasta, ingefær, gulerødder og peberfrugt heri. Tilsæt 2 dl bouillon og torskestykkerne. Damp fisken under låg i ca. 3 min.

Hæld resten af bouillonen i gryden sammen med kokosmælken. Kog suppen op, og smag til med limesaft, salt og peber.
Servér suppen med frisk koriander, et drys dukkah og brød.

 

Bragt første gang i Magasinet Liv nr. 12.

 

Magasinet Livs madredaktør, Lone Kjær, er ernærings- og hushold­nings­økonom og arbejder som madskribent og foodstylist. Hun har udgivet flere kogebøger. Følg Lone på lonekjaer.dk/blog.

Lone anbefaler alle en god suppe, som er let at tilberede: “I min verden er suppe et af de letteste måltider, jeg kan tilberede. Jeg har nemlig for længst accepteret, at det der med at koge bouillon ikke er et job for mig, så i stedet bruger jeg oftest en god økologisk grøntsagsbouillon, som bidrager med en masse smag. Suppe er desuden en fantastisk måde at få mange grøntsager på – og samtidig få ryddet ud i grøntsagsskuffen. Ud over brød serverer jeg supperne med spændende toppings. Det vækker nemlig altid stor begejstring hos mine medspisere."

Måske er du interesseret i ...

Seneste