Moderne udgave af spaghetti og kødsovs
Moderne udgave af spaghetti og kødsovs © Tia Borgsmidt

Spaghetti og kødsauce med rødbede og bacon

Danskere og kødsauce går hånd i hånd – vi elsker den! Så lad os variere den lidt, så smagsløgene ikke falder i søvn ...

3. februar 2016 af Tina Scheftelowitz

Spaghetti og kødsauce med rødbede og bacon

Tid: 30 min. + kogetid
Til 4 personer

 


INGREDIENSER  

  • 400 g pasta efter eget valg, gerne fuldkorn
  • 300 g rødbeder
  • 200 g bladselleri
  • 100 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g bacon (gerne fra et helt stykke)
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g hakket oksekød (eller andet hakket kød)
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl vand
  • 1 spsk tomatpuré
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. lidt sukker

Tilbehør

  • råkost eller en grøn salat
  • evt. friskrevet parmesan eller anden ost
  • evt. chiliflager


FREMGANGSMÅDE

Skræl rødbederne, og skær dem og bladsellerien i små terninger. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær baconen i små terninger.

Svits baconen i lidt olie i en gryde, til den begynder at tage farve. Tilsæt løgene, og steg ca. 5 minutter, til de er klare. Kom kødet i, og brun det grundigt. Tilsæt rødbeder, bladselleri (gem lidt til pynt) og hvidløg, og steg videre i et par minutter under omrøring. Kom vin, vand, tomatpuré, salt og peber i gryden, og lad retten simre under låg ca. 45 minutter. Smag retten til med sukker, salt og peber.

Servér med friskkogt pasta, en grøn salat eller råkost og evt. chiliflager og parmesan, som de spisende river eller drysser henover.


Tip!
Steg lidt friske krydderurter med kødet. Rosmarin, salvie og timian er alle velegnede.

Måske er du interesseret i ...

Seneste