© Tia Borgsmidt

Spaghetti med kødboller og rodfrugter

Hverdagsfavoritten spaghetti med kødsauce smager endnu bedre med kødboller. Vi tilsætter sæsonens vitaminrige rodfrugter og serverer hverdagsmad til hele familien

Tid: 30 minutter
Til 4 personer


INGREDIENSER

Kødboller

  • 400 g hakket oksekød, 
  • maks. 8 % fedt
  • 1 æg
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 lille bundt persille
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie

Tomatsauce

  • 500 g rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker og gulerødder
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater 
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret oregano
  • Salt og peber
  • Eventuelt ½ tsk. brun farin
  • 300 g spaghetti
  • 1 potte frisk basilikum
  • Hel parmesanost


FREMGANGSMÅDE

Rør kød med æg og havregryn. Hak persillen, og vend den i farsen sammen med presset hvidløg. Krydr med salt og peber.

Skræl rodfrugterne, og skær i mundrette stykker. Pil og hak løget.

Varm olien i en gryde, og svits løget. Tilsæt hakkede tomater, rodfrugter, balsamicoeddike, presset hvidløg og oregano. Lad tomater og rodfrugter simre ved svag varme i ca. 10 min. under låg. Tag låget af gryden, og kog, til saucen tykner, og rodfrugterne er møre (ca. 5 min.). Smag saucen til med salt og peber og eventuelt ½ tsk. brun farin.

Form farsen til kødboller. Varm olien på en pande, og steg kødbollerne sprøde.

Kog spaghettien som angivet på emballagen. Vend kødboller i tomatsaucen, og servér til den kogte spaghetti.

Top med frisk basilikum og høvler af parmesanost.


Tip!
Hvis det skal gå rigtig hurtigt, kan kødbollerne koges i tomatsaucen sammen med rodfrugterne. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste