Saftige spyd med couscous

Der er mellemøstlig stemning og masser af smag i den fyldige couscous. Retten serveres med grillede kødspyd, og den kræver ingen særlige forberedelser for at komme på menuen - i aften?

10. april 2015 af Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt

Tid: ca. 30 min.

Til 4 personer

INGREDIENSER

Couscous

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 250 g couscous
  • 2 ½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 appelsiner
  • 1 fennikel
  • 2 rødløg
  • 50 g mandler
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 bundt persille
  • 100 g fetaost
  • salt og peber

Kødspyd

  • 500 g okse- eller lammekød, fx filet eller mørbrad
  • 2 spsk olivenolie
  • saft af ½ citron
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Tilbehør

  • 1 dl græsk yoghurt

 

FREMGANGSMÅDE

Varm 1 spsk olie i en gryde, og svits finthakket chili uden kerner, presset hvidløg og spidskommen et kort øjeblik. Tilsæt couscous, hæld bouillon ved, og kog op. Læg låg på gryden, og lad det simre ca. 3 min.

Tag gryden af varmen. Tilsæt 1 spsk olie, og rør rundt med en gaffel, så kornene skilles ad. Afkøl couscoussen.

Skræl appelsinerne, og skær dem i skiver. Fjern top og bund, og skær fenniklen i tynde skiver. Skær løgene i tynde både. Hak mandlerne groft. Skær abrikoserne i mindre stykker. Hak persillen. 

Findel couscoussen, og vend med appelsin, fennikel, løg, mandler, abrikoser og halvdelen af persillen. Smuldr osten over, og smag til med salt og peber.

Skær kødet i tern. Træk kødet på spyd, og grill spyddene ca. 3 min. på hver side, til kødet er mørt.

Rør olie med citronsaft, presset hvidløg og resten af persillen. Dryp olien over kødspyddene, efter de er stegte. Krydr spyddene med salt og peber.

Servér couscoussen med en skefuld græsk yoghurt og kødspyd.


Tip!
Har du mere lyst til fisk, går det også glimrende til couscoussen.

Måske er du interesseret i ...

Seneste