© Tia Borgsmidt

Rødbedesyltede sild med peberrod

Syltede sild er en nem og god vinterret – både til (jule)frokost og aften. Variér grøntsagerne i lagen efter smag, og tilsæt også gerne flere krydderier som fx ingefær eller koriander.

35 min.
Til 4 personer


INGREDIENSER

  • 500 g ferske sildefileter
  • Salt og peber
  • 250 g rå rødbeder
  • 250 g knoldselleri
  • 1 rødløg
  • 4 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk salt


Tilbehør

  • Peberrod
  • 200 g groft rugbrød eller 600 g kogte kartofler

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 160 grader.

Klip finnerne af sildefileterne, og krydr dem indvendigt med salt og peber. Fold dem på den lange eller korte led, alt efter behag. Læg dem med plads imellem i et ovnfast fad foret med bagepapir.

Skræl rødbeder og selleri, og skær dem i små terninger eller tynde strimler. Pil rødløget, halvér det, og skær det i tynde skiver.

Kog en lage af eddike, sukker, vand og krydderier. Tilsæt rødbederne, og lad dem simre 3-5 minutter. Tilsæt selleri, og lad det simre 2-3 min. Tilsæt rødløg, og giv det et opkog.

Læg grøntsagerne på sildene, og hæld den varme lage over.

Sæt fadet i ovnen ca. 8 minutter, til sildene er gennemvarme.

Servér sildene varme, lune eller afkølede (ikke køleskabs­kolde) med høvlet peberrod og groft rugbrød eller friskkogte kartofler. Top evt. med en lille skefuld syrnet fløde.

Tip! Giv retten skarphed ved at smøre indersiden af silde-fileterne med lidt dijonsennep.

Måske er du interesseret i ...

Seneste