© Foto: Tia Borgsmidt / Styling: Lone Kjær

Pizza pepperoni

Der er dage, hvor der skal fastfood til. Og hvor ville det dog være dejligt, hvis det ikke var så usundt! Med denne pizza er det lidt sundere at synde!

1. november 2015 af Sandra Ddraznin

Pizza pepperoni

45 min. + hæve- og bagetid
Til 4 personer


INGREDIENSER

Pizzadej

  • 15 g gær
  • 3½ dl lunkent vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1½ tsk salt
  • 225 g fuldkornsmel
  • ca. 225 g italiensk hvedemel

Pizzasauce

  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • ½ spsk honning eller sirup
  • 2-3 ansjosfileter
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk basilikum
  • ½ tsk chiliflager
  • ½ tsk salt


Topping

  • 2 peberfrugter
  • 125 g champignoner
  • 100 g pepperoni eller lufttørret chorizo
  • 100 g ost maks. 30+


Få opskriften på pizza, med okse, kartofler og rosmarin


FREMGANGSMÅDE

Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen 5 min., og lad den hæve ca. 1 time.

Pil løg og hvidløg, og riv dem groft. Hæld tomaterne i en sigte over en skål. Blend tomaterne med de øvrige ingredienser til saucen, og justér tykkelsen med den afdryppede tomatsaft. Lad saucen trække ved stuetemperatur ½ times tid.

Skær peberfrugt i tynde strimler og champignon i skiver. Skær pølsen i tynde skiver, og riv osten groft.

Sæt dine bageplader i ovnen, og tænd på 250-275 grader varmluft – så højt, din ovn kan komme op.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 4 lige store stykker. Form dem til kugler, rul dem tyndt ud til bunde, og læg dem på bagepapir. Smør saucen på pizza-erne, men lad kanten gå fri.

Fordel peberfrugt, champignon, pepperoni og ost ovenpå. Flyt pizzaerne ind på de brandvarme bageplader med en pizzaspade eller ved hjælp af en plade, bakke eller et bræt.

Bag, til dejen er gennembagt, og osten er smeltet – ca. 10 min. Servér straks.


Tip!
Udvid fyldet med andre grøntsager – gerne rester af dampede eller stegte grøntsager eller kogte kartofler.


Få de lækreste opskrifter levereret direkte til din indbakke - tilmeld Magsinetliv.dk's nyhedsbrev!

Måske er du interesseret i ...

Seneste