© Tia Borgsmidt

Pizza med okse, kartofler og rosmarin

Vi laver en nem pizzadej, topper med enkelt fyld og bager i en glohed ovn. Resultatet er sprøde pizzaer, som uden ­problemer udkonkurrerer din lokale pizzapusher.

6. marts 2015 af Lone Kjær

Fuldkornspizza med okse, kartofler og rosmarin

Tid: 30 min. + hæve- og bagetid  
Til 4 pizzaer


INGREDIENSER

Pizzadej

  • 3 dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk salt
  • 100 g groft speltmel
  • 250 g italiensk durummel
  • ca. 150 g hvedemel

Tomatsauce

  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk tørret oregano
  • salt og peber

Fyld

  • 250 g hel mozzarella
  • 2 store kartofler
  • 200 g magert hakket oksekød
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 2 spsk basilikumpesto

FREMGANGSMÅDE

Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, speltmel og durummel. Kom til sidst hvedemel i dejen, og ælt dejen glat og smidig. Er den for klistret, tilsættes lidt mere mel.

Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 30 min.

Kom hakkede tomater, presset hvidløg, balsamico, sukker og oregano i en gryde, og kog ved svag varme uden låg ca. 10 min.

Tag gryden af varmen, og smag saucen til med salt og peber.

Skær mozzarellaen i skiver. Skræl kartoflerne, og skær i tynde skiver.

Del dejen i 4 stykker, og rul ud til pizzaer. Fordel dem på to stykker bagepapir.

Fordel et tyndt lag tomatsauce på bundene.

Top efterfølgende med mozzarella, kartofler, oksekød og hakket rosmarin. Krydr med salt og peber.

Tænd ovnen på 250 grader, og lad to bageplader blive i ovnen. Løft forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag ca. 10 min.

Dryp pesto over de varme ­pizzaer, og servér straks.
 

Tip! Lav pizzadejen aftenen før. Læg dejen i køleskabet i en frysepose drysset med mel, og tag den ud en time før, du vil lave pizza.

Måske er du interesseret i ...

Seneste