© Tia Borgsmidt

Perlebygrisotto med svampe, spinat og hasselnøddegremoulata

Norden møder Italien i denne smukke, velsmagende risotto med perlebyg. Brug de svampe, du kan få fat i.

6. oktober 2015 af Lone Kjær

INGREDIENSER

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g svampe, fx karljohan, østershatte, bøgehatte eller shiitake
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 300 g perlebyg
  • 2 dl hvidvin
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 1 bakke babyspinat (100 g)
  • 50 g hel parmesanost
  • salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie

Hasselnøddegremoulata:

  • 1 bundt persille
  • 50 g hasselnødder
  • 1 fed hvidløg
  • revet skal af 1 økologisk citron

Svampeguide: Disse svampe kan du plukke nu

FREMGANGSMÅDE

Hak løget, og pres hvidløgene. Rens svampene, og skær dem eventuelt i mindre stykker. 

Varm olie og smør i en sauterpande, og svits løg, hvidløg og halvdelen af svampene. Tilsæt perlebyg, og rist, til de er gyldne.

Hæld hvidvin på, og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon, og lad bygkornene simre ved svag varme i cirka 20 minutter, til de er møre, og bouillonen kogt ind. Skyl spinaten, og slyng den godt tør. Vend spinat og revet parmesanost i risottoen, og lad spinaten falde sammen. Smag til med salt og peber. 

Varm olien på en pande, og rist resten af svampene ved god varme. Krydr med salt og peber, og tag panden af varmen.

Skyl persillen, og slyng den tør. Hak persille og nødder fint, og vend dem med presset hvidløg og citronskal.

Servér perlebygotto med stegte svampe og et drys gremoulata.

 

Tip! Risottoen kan sagtens tilberedes med alminde­lige risottoris frem for perlebyg.


Hold dig opdateret: Få det bedste fra Magasinetliv.dk levereret direkte til din indbakke

Bragt første gang i Magasinet Liv nr. 8.

Måske er du interesseret i ...

Seneste