© Tia Borgsmidt

Pasta med svinekød, kejserhatte og frisk spinat

Saftigt kød, lækre svampe og friske forårsgrøntsager smagt til med hvidløg og aromatisk rosmarin. Denne pastaret skal prøves!

7. marts 2016 af Tina Scheftelowitz

Forårspasta med svinekød, kejserhatte og frisk spinat

Tid: 30 min. + kogetid
Til 4 personer


INGREDIENSER

  • 400 g skært svinekød fra skinke eller kotelet
  • 250 g kejserhatte eller markchampignoner
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 100-200 g babyspinat
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • nåle fra ca. 4 kviste rosmarin
  • 1 ds flåede, hakkede tomater
  • 400 g pasta efter eget valg, gerne fuldkorn

Tilbehør

  • evt. friskrevet parmesan


FREMGANGSMÅDE

Skær kødet i strimler, cirka 1 cm tykke og 3 cm lange. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Snit forårsløgene. Pil og hak hvidløget. Skyl spinaten.

Brun kødstykkerne ad 2 omgange på begge sider i 2 spsk olie i en stegegryde ved høj varme. Krydr med salt og peber, tag dem op af gryden, og læg dem til side.

Kom 2 spsk olie i gryden. Tilsæt svampe og rosmarin efter 5 minutter, og steg 5-10 minutter under jævnlig omrøring. Steg hvidløget med 1 minut. Tilsæt tomater, salt og peber, og kog, så længe du lyster, under låg, men minimum 10 minutter.

Ved serveringen: Kog pastaen. Kom de brunede kødstykker i saucen, og varm det igennem. Kog et par minutter, til kødet er netop gennemstegt. Det skal ikke have for længe, så bliver det tørt. Tilsæt forårsløg, spinat og lidt kogevand fra pastaen, hvis saucen er for fast, og smag til med salt og peber. Bland sovs og pasta, og servér eventuelt med parmesan, som man selv river henover.

Tip! Tilsæt ½-1 dl piskefløde -sammen med det stegte kød til sidst, og få en mere cremet sauce.

Måske er du interesseret i ...

Seneste