© Tia Borgsmidt

Pasta med porrer og linser

Fiberrig fuldkornspasta med friske porrer og røde linser. Server eventuelt med lidt dampet, stegt eller røget fisk.

14. september 2015 af Sandra Dranzin

Pasta med porrer og linser

Til 2 personer

INGREDIENSER

  • 125 g røde linser
  • 1-2 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • evt. 1 chili
  • 2 porrer
  • 1 spsk. jomfruolivenolie
  • 1/4 l bouillon eller vand
  • 125 g fuldkornspasta
  • persille, basilikum eller koriander
  • salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Skyl linserne grundigt i koldt vand, og hæld dem på en sigte. Pil hvidløg, skræl ingefær, og hak dem fint. Rens porrerne, og snit dem fint.

Steg hvidløg, ingefær og evt. hakket chili i olivenolie et par minutter, og vend linserne i. Tilsæt bouillon, og lad det simre 7-8 minutter under låg, til linserne er møre.

Kog pastaen al dente efter pakkens anvisning, og tilsæt porrerne de sidste 2 minutter af kogetiden. Hæld det hele på et dørslag, og vend det så i linsegryden. Smag til med salt og peber, og servér med krydderurter efter eget valg.

LÆS OGSÅ: Få Magasinetliv.dk's gratis nyhedsbrev

Magiske porrer
Porrer indeholder på linje med for eksempel løg en særlig slags fiber, kaldet inulin, som stimulerer de gode bakterier i fordøjelsessystemet og får dem til at vokse.

Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 7.

Måske er du interesseret i ...

Seneste