© Tia Borgsmidt

Pasta med hellefisk, jordskokker og safran

Jordskokker kan bruges til så meget andet end suppe. Her er de serveret med den lækre hellefisk. Plus gul safran, syrlig hvidvin og lidt fed fløde. Mums.

22. februar 2016 af Tina Scheftelowitz

Pasta med hellefisk, jordskokker og safran

Tid: 30 min. + kogetid
Til 4 personer


INGREDIENSER

 

  • 400 g pasta efter eget valg, gerne fuldkorn
  • 800 g jordskokker
  • 200 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl piskefløde
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 1 lille nip safran (0,2 g)
  • salt og peber
  • 400 g hellefiskefilet uden skind
  • evt. dild eller persille til pynt


FREMGANGSMÅDE

Skræl jordskokkerne, skær sideknoldene fra, og skræl dem separat – kassér de mindste sideknolde. Skær jordskokkerne i skiver på 2 cm, og læg dem i en skål vand med lidt eddike eller citronsaft. Så bliver de ikke grå.

Pil løgene, og hak dem fint. Pil og hak hvidløget. Steg løget 5 minutter i olien i en gryde ved middel varme. Tilsæt hvidløget, og steg videre et minut. Kom fløde, bouillon, vin og jordskokker (si vandet fra) i, og kog det under låg, til jordskokkerne er møre – 5 til 10 minutter. Rør jævnligt.

Kog pastaen imens, og skær fisken i 4 stykker. Damp den i en gryde i lidt vand med salt, til den falder fra hinanden i flager ved et let tryk.

Udblød safranen minimum 5 minutter i 1 spsk vand, og kom safranvandet i jordskokkesovsen, når du har slukket for varmen.

Smag retten til med salt og peber, og vend pastaen i jordskokke-sovsen. Servér fisken til, og pynt eventuelt med lidt dildkviste.

Tip! Den distinkte safransmag bliver ødelagt, hvis den koger, så kom den udblødte safran i varme retter til allersidst.

Måske er du interesseret i ...

Seneste