Oksesticks med myntecreme

Tænd op i grillen, lav en lille bålplads, eller hvis vejret svigter, fyr op under gillpanden. Magasinet Liv inviterer på grillaften med masser af kød, salater, spændende tilbehør og et sødt punktum.

28. april 2015 af Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt

20 min. + tid til marinering
Til 4 personer

Kød smager bare bedre, når det bliver grillet. Især hvis det marineres inden. Beregn tid til, at kødet kan marinere mindst 1 time eller natten over i køleskabet. 


INGREDIENSER

  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 spsk sambal oelek
  • ½ dl østerssauce
  • 1 tsk flagesalt
  • 2 spsk olivenolie
  • 400 g oksefilet eller mørbrad
  • 12 laurbærblade
  • 4 rødløg

Myntecreme

  • 2 dl skyr naturel eller creme fraiche 9%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • 5 kviste mynte
  • 30 g mandler
  • salt og peber

 

FREMGANGSMÅDE
Rør en marinade af presset hvidløg, ingefær, sambal oelek, østerssauce, salt og olivenolie.

Skær kødet i tern, og kom det i en frysepose sammen med marinaden. Bind en knude på posen, og gnub marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere mindst 1 time eller natten over. 

Læg laurbærblade i koldt vand. Skær rødløg i både.

Rør skyr med mayonnaise, presset hvidløg, hakkede mynteblade og hakkede mandler. Smag dressingen til med salt og peber.

Fordel kød, laurbærblade og rødløg på spyd. Grill spyddene, til kødet er mørt, ca. 3 min. på hver side. Servér med myntecreme.

Tip! Marinaden kan også anvendes til lam eller svinekød, ligesom spyddene kan laves med forskellige slags kød.

 

For den komplette grillaften anbefaler Magasinet Livs madredaktør, Lone Kjær, at du også laver hendes ratatouillesalat, kyllingesticks med peanutdip, spidskålsslaw og det søde punktum: peach melba med råcreme.

Måske er du interesseret i ...

Seneste