© Tia Borgsmidt

Oksebøf med nye rødbeder, gedeost og basilikumolie

Udnyt sensommerens sidste solstråler ved at samle familien rundt om grillen!

Tilbring en sensommeraften ved grillen, hvis vejret ellers tillader det. Skal du lave retten til mange, så grill en hel oksemørbrad, og skær den efterfølgende ud i bøffer.

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 kg nye rødbeder
  • 1 spsk. ekstra jomfru­olivenolie
  • 600 g vaskede kartofler
  • 4 oksebøffer, fx mørbrad
  • salt og peber
  • 4 spsk. blød gedeost

Basilikumolie: 

  • 1 lille håndfuld basilikumblade
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie

FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl rødbederne, og kom dem i et smurt ildfast fad. Vend rødbeder med lidt olie, og bag dem i cirka

30 minutter, til de føles møre.

Skrub kartoflerne, og kog dem, til de er møre.

Kom basilikum og olivenolie i en blender, og kør, til olien er ensartet. Krydr kødet med salt og peber, og steg på en grill i cirka tre minutter på hver side, afhængig af tykkelse.

Servér bøfferne med bagte rødbeder, kartofler, smuldret gedeost og et dryp basilikumolie. Krydr med salt og peber.

Tip! Du kan let erstatte gedeosten med en cremet fetaost.

Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 7.

Måske er du interesseret i ...

Seneste