Moules frites: muslinger, sellerifritter og dip

Vi bruger knoldselleri, der ikke påvirker blodsukkeret som kartofler, og ovnbager for at spare på fedtet.

1. maj 2017 af Sandra Draznin

Opskriften er til 4 personer

Tid: 45 minutter plus koge-/bagetid

INGREDIENSER:

  • 2 kg friske blåmuslinger
  • 2-3 skalotteløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk koldpresset olivenolie
  • 2 dl hvidvin eller vand
  • salt og peber

Sellerifritter

  • 1 stor knoldselleri
  • 1 spsk koldpresset olivenolie
  • salt og peber

Dip

  • 200 g fromage frais eller skyr 2 spsk kapers
  • 1-2 ansjosfileter
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk hakket persille
  • salt og peber

SÅDAN GØR DU:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær skrællen af sellerien, og skær den i 1 cm. tykke stave. Vend dem i olivenolie, salt og peber, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Dæk med stanniol, og sæt dem i ovnen i ca. 15 min. Tag stanniolen af, og bag fritterne gyldne og sprøde.

Dip: Skyl persillen grundigt, og hak den fint. rør fromage frais eller skyr sammen med hakkede kapers og ansjos. tilsæt citronsaft, sennep, persille, salt og peber.

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne, og hak dem fint, eller skær dem i små tern. Skyl muslingerne grundigt, og kassér dem, som ikke lukker sig, når de bliver banket let mod bordet. Sautér skalotteløg, hvidløg og gulerødder bløde i en stor gryde med olie. Krydr med salt og peber, og hæld vin eller vand ved. Giv det et opkog, og læg muslingerne i. Lad dem dampe under låg, til de åbner sig - ca. 5-8 min. Tilsæt evt. hakket persille, og servér i dybe skåle med fritter og dip.

Bragt første gang i Magasinet Liv nr. 15

Måske er du interesseret i ...

Seneste