© Tia Borgsmidt

Lammefrikadeller med asparges i vinaigrette

Lam og påske hører sammen, og frikadeller er en nem løsning! Prøv disse lammefrikadeller, som kan steges i god tid og serveres lune med dampede asparges og vinagrette!

Antal: Ca. 24. stk.

INGREDIENSER

Frikadeller

  • 400 g hakket lammekød (fås på frost i velassorterede supermarkeder)
  • 1 tsk. salt
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 dl vand
  • 25 g hvedemel
  • 3 spsk. friskhakket rosmarin
  • 25 g pinjekerner
  • 50 g semidried tomater 
  • raps- eller olivenolie til stegning
  • 16 grønne asparges
  • 1 håndfuld rucola

Vinaigrette

  • 1 spsk. vineddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. grovkornet sennep
  • 1 tsk. sukker

FREMGANGSMÅDE

Rør lammekød med salt, hakket løg og presset hvidløg. Rør æg, vand og hvedemel i. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køle-skabet i en halv time.

Tilsæt hakket rosmarin, pinjekerner og hakkede semidried tomater.

Varm olien på en slip let-pande. Steg små frikadeller i fem-seks minutter på hver side.

Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i cirka to minutter. Afkøl, og fordel dem på et fad.

Ryst ingredienserne til vinaigretten sammen, og dryp over aspargesene. Top med rucola.

Måske er du interesseret i ...

Seneste