Laksesliders med asiatisk kålsalat

Sliders er en populær miniudgave af burgeren – både til aften og som snack. Vi skifter oksebøf ud med varmrøget laks og en sprød og spicy kålsalat. Det bliver de små burgere kun endnu bedre af.

7. april 2015 af Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt

Tid: 30 min.
Til 12 miniburgere

INGREDIENSER

Miniburgerboller

  • 25 g gær
  • 2 ½ dl kærnemælk
  • 1 tsk salt
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • ca. 125 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 2 spsk sorte sesamfrø


FREMGANGSMÅDE
 

Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og rør dernæst fuldkornsdurummel i væsken.

Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig og lige akkurat slipper fingrene. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Tril hvert stykke til en lille bolle, fordel bollerne på to bageplader med bagepapir, og tryk dem ud, så de bliver 1 cm høje. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted ca. 30 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 200 grader ca. 10 minutter, til de er gyldenbrune.

 

INGREDIENSER 

Asiatisk kålsalat

  • 600 g kål uden stok – gerne en blanding af hvidkål og rødkål
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 dl mayonnaise
  • salt og peber
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 agurk
  • ca. 400 g varmrøget laks
  • 12 små pinde


FREMGANGSMÅDE

Snit kålen fint. Rør yoghurt med mayonnaise, og smag til med salt og peber. Vend forsigtig dressingen med kålen og hakket koriander.

Skær agurken i skiver. Del laksen i flager. Flæk bollerne, og fordel kålsalat, laks i flager og agurkeskiver mellem brødene.

Fæstn med små pinde, og servér.

Tip! I stedet for varmrøget laks kan sliders serveres med røget laks i skiver. Eller prøv med tynde skiver roastbeef!

Måske er du interesseret i ...

Seneste