Kyllingesticks med peanutdip

Prøv disse lækre kyllingesticks med en krydret marinade, der giver en fantastisk smag til kyllingen.

28. april 2015 af Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt

20 min. + tid til marinering
Til 4 personer

Husk, at kødet skal marinere mindst en time, før det kommer på grillen. En tro følgesvend til kyllingespyddene er peanutdip.

INGREDIENSER

  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk korianderfrø
  • ½ tsk sorte peberkorn
  • 500 g kyllingefilet
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 spsk olivenolie  

Peanutdip

  • 100 g peanuts
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 spsk soja

FREMGANGSMÅDE
Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Kom krydderierne i en morter, og stød dem.

Skær kødet ud i strimler eller tern, og kom det i en frysepose sammen med krydderier, salt og olivenolie. Bind en knude på posen, og gnub marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere ca. 1 time.

Kom peanuts i en blender, og kør til en grovkornet konsistens. Rør de blendede peanuts med kokosmælk, og smag dippen til med soja.

Sæt kødet på spyd, og grill i ca. 4-5 min. Servér kyllingesticks med peanutdip.

Tip! Hele krydderier, du selv har stødt, giver den bedste smag i marinaden, men du kan selvfølgelig også bruge krydderier, som er stødt i forvejen.

 

For den komplette grillaften anbefaler Magasinet Livs madredaktør, Lone Kjær, at du også laver hendes ratatouillesalat, oksesticks med myntecreme, spidskålsslaw og det søde punktum: peach melba med råcreme.

Måske er du interesseret i ...

Seneste