© Tia Borgsmidt

Kyllingebryst i krydret mandelsauce

En ultrasund hovedret med kylling, bulgur og en lækker mandelsauce. Retten smager fantastisk - og så er den nem at tilberede. Velbekomme!

7. januar 2015 af Sandra Draznin

Denne lækre kyllingebryst i krydret mandelsauce indeholder nogle af de fedtstoffer, som kroppen har brug for. Det er fedtstoffer, som kommer fra planteriget. Det gælder nødder, kerner, olier, fisk, avocado, oliven og lignende råvarer.

Ingredienslisten ser måske lang ud, men retten er faktisk nem at tilberede og smager himmelsk. Vi har serveret den med bulgur dampet med grøntsager, men ris eller kartofler vil også passe godt til.

Tid: 45 min. plus koge/stegetid.
Til 4 personer.


INGREDIENSER

Kylling

  • 75 g mandler
  • 4 kyllingebryster uden skind
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 tsk rørsukker eller farin
  • 1 stk hel kanel
  • 1 stk hel tørret chili
  • 1 laurbærblad
  • 1 knsp stødt allehånde
  • 1 knsp stødt nellike
  • 2 ½ dl hønsebouillon
  • Salt og peber

Bulgur

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 stilke blegselleri
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ spsk olivenolie
  • 3 dl fuldkornsbulgur (ca. 225 g)
  • 3 dl hønsebouillon eller vand
  • 1 bdt bredbladet persille
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 1 bundt rucola


FREMGANGSMÅDE

Bulgur: Rens alle grøntsagerne, og hak dem fint. Steg dem blanke i en gryde med olie.

Skyl bulguren i koldt vand, og lad den dryppe af. Vend den sammen med grøntsagerne, og tilsæt bouillon eller vand. Giv det et opkog under omrøring. Skru ned, læg låg på, og lad bulguren simre, til den er mør, og væsken er opsuget – ca. 15 minutter.

Skyl, tør og hak persillen. Rør den i bulguren, og smag til med salt og peber.

 

Kylling: Rist mandlerne 5 min. på en tør pande. Hak den ene halvdel fint og den anden groft.

Del hvert kyllingebryst i tre stykker, og krydr dem med salt og peber. Brun dem på en pande med olie, og tag dem så af panden.

Skræl og hak skalotteløg, hvidløg og ingefær, og steg dem bløde på panden. Tilsæt de finthakkede mandler, sukker, krydderier og bouillon, og kog saucen igennem.

Læg kødet i saucen, og lad retten simre, til kødet er gennemvarmt – ca. 8 minutter.

Fisk de hele krydderier op af saucen, og tilsæt de grofthak­kede mandler.

Smag til med salt og peber, og servér med bulgur og salat.

Saucen er en sund sauce: Mandlerne er fulde af sunde fedtsyrer, kostfibre, der stimulerer fordøjelsen, og også E-vitamin, som booster dit immunforsvar.


Tip!
Hvis der er bulgur tilovers, kan det nydes koldt, fx i en salat.

Måske er du interesseret i ...

Seneste