© Tia Borgsmidt

Italiensk bønnesuppe

Få opskriften på en lækker suppe med inspiration fra det italienske køkken. Suppen er supergod, og perfekt som forret eller hovedret.

13. februar 2015 af Lone Kjær

Vinteren kalder på nærende, smagfuld mad, og hvad er mere oplagt end varm suppe til en kølig vinterdag? I sidste uge fik du opskriften på en spicy fiskesuppe med kokosmælk og dukkah, og nu får du endnu en skøn suppeopskrift til samlingen - denne gang har vi hentet inspiration i Italien.

Hvis du bruger bønner fra dåse, tager det ikke mange minutter at lave denne italiensk-inspirerede suppe.
 

Opskriften er til 4 personer
Tid: 20 minutter

INGREDIENSER

  • 1 dåse bønner
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 4 stængler blegselleri
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 l god grøntsagsbouillon 1 dåse cherrytomater (eller hakkede tomater)
  • 3 kviste frisk timian
  • salt og peber 

Tilbehør

  • 1 dl creme fraiche groft brød

FREMGANGSMÅDE

Skyl bønnerne, og afdryp. Pil og hak løgene. Skræl gulerødderne, og skær i små tern. Snit blegselleri-stænglerne. Varm olien i en gryde, og svits løg sammen med presset hvidløg og spidskommen. Tilsæt gulerødder og blegselleri, og steg et par minutter. Kom bouillon, cherrytomater, timian og bønner i gryden, og kog suppen i ca. 5 min.

Fjern timiankvistene, og smag suppen til med salt og peber. Servér suppen med dryp af creme fraiche og groft brød.


Tip!
Har du tid til det, så brug tørrede bønner i stedet for bønner på dåse. Udblød 100 g hvide bønner natten over. Kassér vandet, og kog bønnerne i nyt vand i ca. 40 min.

Måske er du interesseret i ...

Seneste