Durumrulle med shawarma
Durumrulle med shawarma © Tia Borgsmidt

Hjemmelavet durumrulle med shawarma

Nogle dage skal der bare fastfood til. Prøv denne sunde variant med magert marineret oksekød, grøntsager og yoghurtdressing.

22. november 2015 af Sandra Draznin

Durumrulle med shawarma

Tid: 45 min. + bage- og stegetid.
Til 4 personer.


INGREDIENSER

Kød:

  • 500 g okseflanksteak eller oksetyksteg
  • 1 spsk shawarmakrydderi
  • 2 spsk alm. eddike
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg


Fuldkornsruller:

  • 100 g durummel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 50 g rugmel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 2 dl skummetmælk eller vand
  • 1 spsk koldpresset raps- eller olivenolie til bagning

Youghurtdressing:

  • 3-4 dl yoghurt naturel
  • 1-2 spsk tahin (sesampasta)
  • salt og peber

Grøntsager:

  • salat, agurk, tomat, rødløg, peberfrugt (ca. 600 g i alt)


FREMGANGSMÅDE

Skær kødet i meget tynde skiver eller strimler, og vend det med krydderiblandingen. Hak løg og hvidløg meget fint, og vend det i kødet sammen med eddike. Dæk til, og

lad det trække ved stuetemperatur 30-60 min.

Rør yoghurt sammen med tahin, og smag til med salt og peber. Rens og snit grøntsager.

Bland alle de tørre ingredienser til brødet i en stor skål. Tilsæt mælk, og ælt dejen sammen. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 4 lige store stykker. Form dem til boller, og rul dem ud til flade cirkler (ca. 25 cm i diameter).

Smør en slip let-pande med olie, og varm den op til middel varme. Bag brødene ét ad gangen ca. 2 min. på hver side. Hold dem varme under stanniol.

Smør en stor pande med lidt olie, og varm den godt op. Steg hurtigt kødet under omrøring, til det er brunet og gennemvarmt.

Anret kødet i de lune brød med grøntsager og yoghurtdressing.


Tip!
Lav dit egetshawarmakrydderi: 

  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk fennikelfrø
  • ½  tsk hel sort peber
  • 4 hele nelliker
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk stødt kanel

Rist spidskommen, koriander, fennikel, sort peber og nelliker på en tør pande 1-2 min. Stød dem i en morter eller krydderi-kværn sammen med paprika, salt og kanel.

Måske er du interesseret i ...

Seneste