© Tia Borgsmidt

Hel ovnbagt fladfisk med sommergrønt

Metoden med at bage hele fladfisk i ovnen er så nem og fuld af smag. Her bager vi grøntsager sammen med de ovnbagte fisk. Men de smager også (stadig) godt helt klassisk med kartofler og ­remoulade eller persillesovs.

5. juni 2015 af Tina Scheftelowitz

Tid: 25 min. + bagetid
Til: 4 personer


INGREDIENSER

  • 4 hele rødspætter eller  skrubber a ca. 300 g pr. stk.
  • Olivenolie eller smørklat
  • bagepapir
  • salt og peber eller chiliflager

Ovnbagte grøntsager

  • 500 g broccoli
  • 1 dl vand
  • 500 g små blomme- eller cherrytomater
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk hele korianderfrø
  • salt
  • chiliflager efter smag
  • 2 spsk olivenolie

FREMGANGSMÅDE

Grønt
Skær eller pluk broccolien i mindre buketter, og skær stokken i mindre terninger. Læg broccolien i et stort ovnfast fad eller bradepande, og kom vandet ved. Fordel tomaterne over, og drys med letknuste korianderfrø, finthakket hvidløg, chiliflager og salt. Dryp med olien.


Fisk
Skyl fiskene, og fjern eventuelle blodrester. Læg dem i en bradepande med bagepapir. Drys med salt og peber, og dryp lidt olie over, eller læg smørklat på. Dæk med bagepapir.

Bag fisk og grøntsager samtidig i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter, til fiskekødet er netop gennembagt. Hvis du stikker en lille kniv ind det tykkeste sted (det gør ikke noget, den rammer et fiskeben) og lader den sidde lidt, før du tager den ud, skal den føles brandvarm mod dine læber.


Tip!
Servér kogte kartofler med smør til for mere mæthed, og giv gerne citronbåde til for at tilføre lidt friskhed.

Måske er du interesseret i ...

Seneste