Grønkålsrisotto med rødbeder, feta og bacon

Risotto er en uhøjtidelig ret, som kan varieres i det uendelige, og som er nem på grund af 'alt i en gryde'-princippet. Her er vores bud på en særdeles velsmagende risotto.

1. maj 2015 af Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt

20 min. + kogetid
Til 4 personer  


INGREDIENSER

  • 200 g renset grønkål uden stok
  • 1 rødløg
  • 150 g bacon i tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g risottoris
  • 1 fed hvidløg
  • 1,2 l grønsagsbouillon
  • 2 æbler
  • 50 g reven parmesanost
  • salt og peber
  • 8 syltede rødbeder
  • 100 g fetaost


FREMGANGSMÅDE

Skyl grønkålen godt, slyng den tør, og snit den fint. Hak rødløget.

Steg baconen næsten sprød på en tør pande. Tilsæt olien, og rist risene et øjeblik under omrøring. Tilsæt rødløg, presset hvidløg og grønkål, og steg yderligere et par minutter.

Spæd nu gradvist til med bouillon, mens risene simrer ved svag varme og langsomt optager væden. Risene skal simre ca. 20 min., til de er møre. 

Halvér æblerne, fjern kernehuse, og skær æblerne i tynde både. Vend dem i risottoen, og lad dem simre med de sidste 3 min.

Vend reven parmesanost i risottoen, og smag til med salt og peber. Tilsæt babyrødbeder, og smuldr fetaosten over. Servér straks.


Tip!
Skal der mere på tallerkenen, kan du servere risottoen som tilbehør til skindstegt torsk eller laks.

Måske er du interesseret i ...

Seneste