© Tia Borgsmidt

Grøn suppe med rejer og ærtebruschetta

Vi frister med en kølig, cremet grøntsagssuppe og supplerer med rejer og små, uimodståelige bruschettaer med ærtepuré. Uhm!

18. juli 2016 af Lone Kjær

Til 4 personer

INGREDIENSER 

Crème vichyssoise

  • 3 store porrer
  • 2 kartofler
  • 1 løg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 2 timiankviste
  • 2 dl sødmælk
  • salt og peber
  • 1 potte brøndkarse
  • 150 g rejer

Ærtebruschetta

  • 100 g ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. saltmandler
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • salt og peber
  • 8 skiver flutes

FREMGANGSMÅDE

Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skyl dem godt. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil og hak løget.

Varm olien i en gryde, og svits porrer, kartofler og løg, til det er gyldent. Hæld bouillon ved, og tilsæt laurbærblad og timiankviste. Lad grøntsagerne simre under låg i cirka 20 minutter, til de er møre.

Tag suppen af varmen, og fjern laurbærblad og timiankviste. Blend suppen cremet. Tilsæt sødmælk, og smag til med salt og peber. Afkøl suppen.

Til bruschettaerne blender du ærter, presset hvidløg, mandler og olivenolie til en pesto-lignende konsistens, som du smager til med salt og peber. Rist brødet, og top med ærtemos.

Servér suppen med rejer, brøndkarse og ærtebruschettaer.


Tip!
 
Suppen kan også serveres med stegte kammuslinger i stedet for rejer. Beregn to store kammuslinger pr. person.

Måske er du interesseret i ...

Seneste