© Tia Borgsmidt

Grillstegt hakkebøf med ærtemayonnaise og smørristede asparges

En hakkebøf stegt på grill er nem og lækker sommermad serveret med smørristede asparges og en ærtemayonnaise

25. juli 2016 af Lone Kjær

Tid: 30 minutter
Til 4 personer

INGREDIENSER

Ærtemayonnaise

  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sennep
  • 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
  • 1 ½ dl olivenolie
  • 100 g friskbælgede ærter (bruges frosne ærter, skal de optøs forinden)
  • saft af ½ citron
  • friskkværnet peber

Hakkebøffer

  • 1 lille løg
  • 1 lille håndfuld krydderurter fx persille, basilikum, dild
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 tsk grovkornet sennep
  • salt og peber

Smørristede asparges

  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt hvide asparges
  • 1 bakke babyspinat
  • 1 spsk smør til stegning

Tilbehør

  • Nye kartofler

 

FREMGANGSMÅDE

Kom salt, sennep og æggeblommer i en blender, og kør, mens olien tilsættes dråbevis. Mayonnaisen vil langsomt tykne, mens der piskes. Pisk, indtil der ikke er mere olie. Mos ærterne let, kom dem i mayonnaisen, og smag til med citronsaft og peber. 

Hak løget fint. Hak krydderurter, og ælt med kødet sammen med løg og sennep. Form kødet til 4 hakkebøffer, og krydr med salt og peber. Grill hakkebøfferne ca. 3 min. på hver side.

Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør.

Smelt smørret på en lille pande, og rist de hvide asparges ca. 4 min., til de er gyldne. Tilsæt de grønne asparges, og rist i yderligere et par minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde let sammen.

Servér hakkebøffer med ærtemayonnaise, smørristede asparges og nye kogte kartofler.


Tip!
Ærtemayonnaisen holder sig fint et par dage i køleskabet, hvis den opbevares i et glas med låg (og er fantastisk til en kartoffelmad).

Måske er du interesseret i ...

Seneste