Fiskefrikadeller med forårsgrønt og remulade

Har du først smagt de hjemmerørte fiskefrikadeller, køber du aldrig mere en færdigrørt fars. De smager bare bedre, af barndom, og derfor er de også blandt vores hverdagsfavoritter.

14. april 2015 af Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt

Tid: 30 min.

Til: 4 personer

INGREDIENSER

Fiskefrikadeller

  • 400 g laksefilet
  • 350 g torskefilet
  • 1 tsk salt
  • 1 løg
  • 75 g rasp
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • peber
  • 25 g smør til stegning

Remoulade

  • 1 dl pickle (Cerveras Piccalilly er god til formålet)
  • ½ dl creme fraiche 9%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 lille bundt purløg

Forårsgrønt

  • 1 spidskål
  • 4 gulerødder
  • 12 grønne asparges

Tilbehør

  • kogte kartofler
  • evt. lidt smeltet smør

FREMGANGSMÅDE

Hak fiskekødet groft, og kom det i en blender eller foodprocessor med salt. Blend til en tyk fars.

Riv løget fint. Rør fiskekødet med løg og rasp. Rør ægget i, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Krydr med peber, og lad farsen hvile i køleskabet i ca. 30 min.

Rør pickle med creme fraiche, mayonnaise og purløg til en remoulade. Hak picklen for en finere remoulade.

Fjern de yderste blade af spidskålen, og skær den i kvarte. Rens gulerødderne, og skær dem i skiver. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Damp spidskålen i ca. 5 min. Gulerødder og asparges i ca. 1 min. Afdryp grøntsagerne, og hold dem varme.

Smelt smørret på en varm pande. Form farsen til frikadeller, og steg i dem ca. 5 min. på hver side.

Servér fiskefrikadellerne med remoulade, dampede grøntsager, kogte kartofler og eventuelt lidt smeltet smør.

Tip! Få en fastere og knap så luftig fiskefrikadelle med sejfilet i stedet for torskefilet.

Måske er du interesseret i ...

Seneste