© Tia Borgsmidt

Chili con Grønt

Spicy chili med masser af friske grøntsager, fiberrige kidneybeans og mild topping af A38 rørt med frisk koriander. Velbekomme!

21. september 2015 af Sandra Dranzin

Til 2 personer.

INGREDIENSER

  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. jomfruolivenolie
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 400 g tomater (eller 1 dåse hakkede tomater)
  • 1 jalapeño chili
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. oregano
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 lime eller citron
  • 1 knsp. sukker
  • salt og peber

Topping:

  • 1 dl A38
  • 1 spsk. citron- eller limesaft
  • 2 spsk. hakket frisk koriander

FREMGANGSMÅDE

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg dem bløde og blanke i en gryde eller wok med olie.

Skær squash og peberfrugt i grove stykker. Kom dem i gryden, og steg under omrøring otte-ti minutter.

Skær tomaterne i både, og vend dem i gryden sammen med finthakket chili og de tørre krydderier. Lad retten simre under omrøring otte-ti minutter.

Tilsæt afdryppede bønner, fintrevet lime- eller citronskal og en-to spiseskefulde lime- eller citronsaft, og lad det simre fem minutter mere.

Rør en topping af A38 sammen med citronsaft, hakkede korianderblade, salt og peber.

Smag chili-retten til med sukker, salt og peber, og servér med topping.


Fiberrige bønner
Tørrede bønner er spækket med sunde fibre, der får maden til at glide hurtigere igennem systemet. Desuden indeholder bønnerne også godt med mættende protein.


LÆS OGSÅ: Få seneste nyt fra Magasinet Liv - tilmeld dig nyhedsbrevet her!


Bragt første gang i Magasinet Liv nummer 7.

Måske er du interesseret i ...

Seneste