© Tia Borgsmidt

Chili med okse

Er du vild med chili con carne, så skulle du prøve denne version. Vi bruger hele stykker kød, næsten som i Mexico, og snyder med god samvittighed, når vi bruger bønner fra dåse

1. november 2014 af Lone Kjær

Opskriften er til 4 personer

INGREDIENSER

  • 1 løg
  • 2 røde chilier
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie 500 g skært oksekød (fx wok- strimler, filet eller inderlår)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 stor dåse tomatpuré, 140 g
  • 1 dl bouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse røde kidneybønner
  • 1 rød peberfrugt
  • 25 g mørk chokolade
  • salt og peber

Tilbehør:

  • græsk yoghurt, frisk koriander, groft brød og grøn salat.

FREMGANGSMÅDE

Pil og hak løget. Flæk chilierne, skrab kerner ud, og hak chilierne fint. Varm halvdelen af olien i en stor gryde, og svits løg og halvdelen af kødet i et par minutter. Tag kød og løg op. Varm resten af olien, og brun resten af kødet.

Tilsæt det brunede kød, løg, chili, presset hvidløg og krydderier, og vend det hele godt sammen. Steg et par minutter ved god varme.

Kom tomatpuré, bouillon og hak- kede tomater i gryden, og lad det hele simre ved svag varme under låg i cirka ti minutter. Rør i retten undervejs.

Skyl og afdryp bønnerne. Snit peberfrugten. Tilsæt bønner og peberfrugt, og lad chilien simre i yderligere cirka fem minutter.

Tag gryden af varmen, og smag chilien til med mørk chokolade, salt og peber. Skal den være stærkere, så giv den et skud sambal oelek (chilipasta).

Servér med græsk yoghurt, frisk koriander, grøn salat og brød.


Tip!
 Du kan selvfølgelig også bruge hakket oksekød i retten. Her skal du bruge samme mængde: 500 g.

Måske er du interesseret i ...

Seneste