Vagtelæg
Vagtelæg © Tia Borgsmidt

Vagtelæg med kryddersalt

Supernem forret, som bare smager!

1. december 2015 af Tina Scheftelowitz

Vagtelæg med kryddersalt

Tid: 10 min. + kogetid.
Til 6 personer.

Supernem appetiser. De smukke vagtelæg hører tiden til, og du får dem i velassorterede supermarkeder eller hos fiskehandlere. Variér kryddersaltet i det uendelige, for eksemel med en anden krydderurt. Gæsterne piller selv æggene – det er lettest fra den buttede ende – og dypper dem i kryddersaltet.


INGREDIENSER

  • 18 vagtelæg
  • 2 tsk flagesalt, fx Maldon Sea Salt
  • 2 spsk sesamfrø, gerne ristede
  • 2 spsk frisk, hakket timian
  • friskkværnet peber


FREMGANGSMÅDE

Kom æggene i koldt vand, kog op, og kog dem 4 minutter. Skyl dem under koldt vand. Rist eventuelt sesamfrø på en tør, hed pande, til de popper. Pas på, de ikke brænder på – rør i dem. Bland med de øvrige ingredienser, og anret æg og salt i skåle for sig.

Tip! For mere mæthed: Lav mere kryddersalt, og servér lidt friskbagt brød til også, som gæsterne brækker i mindre stykker, dypper i en skål med olivenolie og så i saltet.

Måske er du interesseret i ...

Seneste