Tia Borgsmidt

Tomattærter med spinat og mozzarella

Stik tænderne i disse små, sprøde tærter, som bare smager! Spis dem til forret, tag dem med i madpakken, server til aftensmaden eller lad dem være del af en tapas.

10. marts 2015 af Lone Kjær

Antal: 4-6 portionstærter eller en stor tærte i en form på ca. 22 cm i diameter.

De små tærter er sprøde og smager fantastisk. Tærtedejen kan med fordel laves dagen før, men husk at tage den ud af køleskabet i god tid, før den skal rulles ud. Vi bruger små forme til tærterne, men du kan sagtens lave en stor tærte i en almindelig tærteform. 

INGREDIENSER 

Mørdej

  • 120 g hvedemel
  • 60 g groft speltmel
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g smør
  • 2 spsk. koldt vand   

Fyld

  • 1 kugle mozzarella
  • 100 g frisk babyspinat
  • 4-6 tomater
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • lidt ekstra jomfruolivenolie
  • salt og peber


FREMGANGSMÅDE

Bland hvedemel, speltmel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand.

Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile cirka 30 minutter i køleskabet. 

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik dejen, så den passer til de forme, du har, eller så den passer til en stor tærteform. Fordel den i smurte forme. 

Skær mozzarella i skiver. Skyl og slyng spinaten fri for vand. Skær tomater i både, og hak rosmarinen fint.

Fordel mozzarella, spinat, tomat og rosmarin på tærtebundene. Dryp lidt olivenolie over, og krydr med salt og peber. Bag tærterne i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 20 minutter.
 

Tip! Skal det gå rigtig stærkt, kan du købe butterdej i stedet. Så skal tærterne bage ca. 30 min.

Måske er du interesseret i ...

Seneste