Tia Borgsmidt

Sund og saftig gazpacho med persilleolie og croutoner

Den spanske tomatsuppe gazpacho serveres kold og smager fantastisk på en varm sommerdag. Sæsonens solmodne tomater tilsat et skud grøntsager er en god kilde til den daglige ration grøntsager og en god portion antioxidanter.

24. juni 2014 af Lone Kjær

Saftig gazpacho med persilleolie og sprøde croutoner 
(4 personer)

Gazpacho
100 g daggammelt brød uden kerner og skorpe
1 dl koldt vand
500 g solmodne tomater
1 agurk
2 peberfrugter
1 lille chili
2 fed hvidløg
3 dl tomatjuice
½ dl olivenolie
2 spsk sherryeddike
salt og peber
evt. lidt brøndkarse til pynt

Persilleolie
1 bundt persille
½ dl olivenolie

Brødcroutoner
2 skiver daggammelt brød uden kerner og skorpe
2-3 spsk olivenolie

Skær brødet i små tern. Hæld vandet over brødet, og lad det stå ca. 5 min.

Skær tomater i kvarte, og mas dem i hænderne over i en skål, så saft og kerner kommer ud. Flæk agurken, fjern kerner, og skær agurken i små tern. Skær peberfrugter i små tern.

Flæk chili, skrab kornene ud, og hak chilien fint.

Kom brød, tomater med saft og kerner, agurk, peberfrugter, chili og presset hvidløg i en blender sammen med tomatjuice. Blend, til suppen er jævn.

Tilsæt olie, og smag suppen til med sherryeddike, salt og peber. Stil suppen koldt.

Skyl og hak persillen fint. Kom persille og olie i en blender, og kør til en grøn olie.

Skær brødet i tern. Varm olien på en pande, og rist brødet i olien, til det er gyldent.

Rør i suppen, og servér den med persilleolie, brødcroutoner
og evt. lidt brøndkarse.



Måske er du interesseret i ...

Seneste