Grønkålschips
© iStock

Sprøde grønkålschips

Chips lavet på grønne blade kan man spise så mange af, man vil. De er fulde af vitaminer og mineraler – slet ikke dumme til fredagshyggen.

29. september 2015 af Redaktionen

Det skal du bruge:
En mellemstor skål eller en tallerken

INGREDIENSER

  • 1 stort bundt grønkål
  • ca. 3 spsk. olivenolie
  • himalayasalt
  • citronsaft


Få opskriften på sprøde æblechips


FREMGANGSMÅDE

Sæt ovnen på 180 grader.

Skyl grønkålen, fjern den midterste ribbe, og skær bladene i mundrette stykker. Du kan også bruge ribberne fra den øverste del af bladene, hvor de er tyndest.

Smør en plade med olivenolie, og kom grønkålen på pladen.

Stænk med olivenolie, drys med lidt himalayasalt, pres nogle dråber citronsaft over, og masser olien ind i bladene, til alt er dækket.

Lad grønkålen tørre i ovnen i 15-20 minutter, til bladene er tørre og sprøde.


Chips af rødbedetop og bladbede

Næste gang, du køber friske rødbeder, så kasser ikke toppene – de er fantastisk gode at lave chips af. Følg opskriften på grønkålschips, og erstat citronsaft med chiliflager. Det bliver virkelig godt!


Få det bedste fra Magasinetliv.dk direkte til indbakken!

Find flere lækre opskrifter på sunde smoothies, juicer og snacks i bogen “Juicekick! - Sunde smoothies, juicer og snacks”, Strandberg Publishing, 180 kroner hos Saxo.com.

Måske er du interesseret i ...

Seneste