Gløgg
© iStock

Rød gløgg med mandler og rosiner

En af julens traditioner er gløgg – prøv denne lækre gløgg, som skal laves på grillen.

3. december 2015 af Redaktionen

Grilltemeratur: 200 grader
Udstyr: Wok eller gryde
Tilberedningstid: 20 minutter
Forberedelsestid: 3 timer


INGREDIENSER

  • 60 g rosiner
  • 40 g mandelsnitter
  • 3 dl portvin
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 dl appelsinsaft
  • 7,5 dl rødvin
  • 4 spsk. sukker
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 1 lille drys kanel
  • 2 spsk orangelikør eller brandy

FREMGANGSMÅDE

I køkkenet

Bland rosiner, mandler, portvin, citron- og appelsinsaft – og lad det trække lunt og tildækket i 3 timer.


Ved grillen

Klargør grillen til direkte varme. Lun rødvinen op ved svag varme og rør sukkeret i – og smagtil med vaniljesukker og kanel.

Fjern vinen fra varmen og tilsætportvinen med fyldet. Smag til med lidt brandy eller orangelikør.


Tip! For mere mild smag, undlad likør eller brandy.

 

Måske er du interesseret i ...

Seneste