Læs også

Hyldebærgrog

© Tia Borgsmidt

Hjemmelavet gløgg

Få opskriften på nem udgave af en hjemmelavet gløgg uden færdigkøbt ekstrakt. Påbegynd gløggen dagen før serveringen.

Opskrift på hjemmelavet gløgg

Tid: 20 min. + tid til at trække.
Til 4 personer.


INGREDIENSER

  • 100 g rosiner
  • 1 dl portvin
  • 2 hele kanelstænger
  • 3 kardemommefrø
  • 10 hele nelliker
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 flaske krydret rødvin
  • 1 dl mørk rom
  • brun farin
  • 50 g smuttede mandler


De bedste julemarkeder i Danmark


Dag 1:
Udblød rosinerne i portvin, og lad dem trække ca. 1 time.

Kom kanelstænger, karde-mommefrø, nelliker og appelsinskal i en gryde. Gem resten af appelsinen. Hæld rødvinen i gryden, og varm op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen, tilsæt rom, rosiner og portvinslage, og lad gløggen trække til næste dag.


Dag 2:
Skær appelsinen i skiver, og kom dem i gløggen. Varm gløggen igennem, og smag til med brun farin. Fjern krydde-rier, og tilsæt smuttede mandler. Servér gløggen lun.


Tip!
Kom kanelstænger, kardemommefrø og nelliker i en tepose. Så er de nemme at tage op af gløggen, inden den serveres.

Måske er du interesseret i ...

Seneste