Magasinet Liv nummer 72
© Magasinet Liv

Få et smugkig i det helt nye Magasinet Liv

Det nyeste Magasinet Liv er på gaden, og denne gang kan du blandt andet læse om Helle og Rikke, som straffede deres kroppe i årevis. Se, hvad magasinet ellers har at byde på her

12. januar 2017 af Redaktionen

Så holder vi op, krop

Du kan nok ikke umiddelbart se det på mig, men jeg står faktisk og holder mig lidt for maven på billedet her. Ikke fordi jeg er gravid. (Det ville være en streg i regningen!).

Men det har noget med min mave at gøre. Min konemave. For sådan en har jeg, og lad mig være ærlig og kalde den en velvoksen en af slagsen. Det passer, den er der, og store kjoler kan skjule meget.

Det, der irriterer mig, er, at jeg stadig skjuler den. Trækker den ind, dækker den til – og vrænger ad den, når jeg hver morgen haster forbi det fuldfigursspejl, vi har hængende på vejen til badeværelset.

Jeg er der ikke helt endnu. Der, hvor jeg kan sige, at jeg elsker min krop. I hvert fald ikke det hele og slet ikke hele tiden. Hvis jeg nu siger bulimi som 19-årig, elevatorvægt i midten af 20’erne og graviditetskilo, der bare bed sig fast, mens jeg ikke sov, i slutningen af 30’erne, så er du med det meste af vejen.

De to kvinder på side 52, Helle og Rikke, er derimod gået hele vejen. Forbi det punkt, hvor kroppen konstant skal have et drag over nakken, alene fordi den ... Ja, hvad? Ikke er ligesom andres. Hvem har overhovedet identiske kroppe? Hvad er den rigtige krop?

Lea Østergaard Andersen
Lea Østergaard Andersen © Magasinet Liv

Jeg ved det ikke. For når jeg kigger på andre kvinder, synes jeg jo, de har flotte kroppe. Forskellige, særlige, personlige kroppe, der hører til dem, deres liv og deres smil. Og når de viser den, klapper jeg. Hvis jeg overhovedet lægger mærke til den!

Til gengæld ved jeg godt, at Helle og Rikke har ret, når de fortæller, at vores ofte konstante kropskritik jo typisk handler om noget andet. At den drejer sig om følelsen af usikkerhed eller utilstrækkelighed eller andet, der er sværere at gøre noget ved end et par kilo.

Som når jeg skal have taget billeder. Eller skal til en fest, jeg ikke tror, jeg kommer til at føle mig hjemme i, og derfor i god tid inden går i spåner over utilstrækkeligheden i selv de største kjoler.

På den anden side – for sådan en er der heldigvis også kommet til med alderen – så kan jeg jo tale om det. Ligesom Helle og Rikke kan. Og er jeg så ikke ved at være der?

Jo, jeg er. For jeg gør heller ikke noget ved den konemave. Og lige så tit, som jeg vrænger af den, griner jeg af den og flasher den nøgen derhjemme og for (meget) nære venner.

Måske fik jeg lige der taget temperaturen på mit 40+ liv? Fundet ud af, hvad jeg er ved at blive kølig omkring? Ligesom Dorte, Anne-Louise, Nina og Trine på side 26.

Tak for snakken. Det hjalp! 

Lea Østergaard Andersen, chefredaktør

Vi tager temperaturen på 40+

Det er godt at gøre status i starten af sådan et nyt år. At få på plads, hvad du rent faktisk brænder for og går kold i. Så du ved, hvor du skal skrue op og ned. Ligesom Dorte, Anne-Louise, Nina og Trine i denne inspirerende artikel i Magasinet Liv nummer 72.

Giv dine hænder en hånd

De er den del af dig, der ældes først. Det er også dem, der er mest udsat, når vejret er tørt og koldt. Så det er nu, du skal tage dem i hånden og give dem den kærlighed, de fortjener. I det nyeste Magasinet Liv har vi dedikeret flere sider til at vise dig hvordan. 

Endelig kan jeg lide min krop

Vi er lidt verdensmestre i det, ikke? Konstant at kritisere vores kroppe og aldrig være tilfredse med dem. Altid se det, der er for meget eller for lidt af frem for det store billede, som er: Din krop er smuk! Måske fordi det tit er noget andet, det handler om. Helle og Rikke pressede og straffede deres kroppe i årevis. I dag kan de endelig se og sige: Min krop er jo smuk! 

Magasinet Liv nummer 72
© Magasinet Liv

Abonnér på Magasinet Liv, og få en masse fordele

Hvis du endnu ikke abonnerer på Magasinet Liv, kan du med god grund slå til lige nu. Du får nemlig en smuk Lyngby vase med, når du bestiller et abonnement på 6 numre af Magasinet Liv. Din pris: 199 kroner (du sparer 499 kroner!).

Hvis du ikke er interesseret i vasen, så har vi selvfølgelig også andre attraktive gaver: Lækkert Beauté Pacifique serum, grønt marmorskrin fra Nordstjerne, Adax clutch og meget mere.

Wype gør det muligt at læse dit favoritmagasin - når og hvor du vil
Udover at du som abonnent får leveret Danmarks bedste magasin til kvinder på 40+ direkte til din postkasse – og før alle andre, så får du også et særtilbud på vores digitale tjeneste Wype, som sikrer underholdningen for hele familien. Wype giver nemlig adgang til hele 16 magasiner, som du, din mand og børn kan læse på både tablet og smartphone. Så har I altid favoritmagasinet lige ved hånden - uanset om I sidder i bussen, ligger på en liggestol i sydens sol, er i sommerhuset eller derhjemme.

For abonnenter koster det 29 kroner for adgang til alle 16 magasiner. Hvis du ikke er abonnent på Magasinet Liv, får du med Wype adgang til det aktuelle nummer på alle titler for 99 kroner pr. måned.

Læs mere om Wype her.

Måske er du interesseret i ...

Seneste