Brombærtærte


© iStock

Sommerlig brombærtærte – helt uden sukker

Vi elsker kage! Og denne her er faktisk så dydig, at du kan servere den for en diabetiker, hvis det skulle være

20. maj 2017 af Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell

Denne sommerlige tærte vil vi servere til kaffe om eftermiddagen, eller lun som lækkert punktum på en hyggelig middag på terrassen, hele sommeren. 

Det allerskønneste ved tærten er; at den er helt og adeles sukkerfri!

Samtidig er det hvide hvedemel, som er brugt her, et klogt alternativ til almindeligt hvedemel, fordi det ikke får dit blodsukker til at stige ligeså voldsomt som almindeligt hvedemel. 

Brombærtærte med marcipan 

Til 14 portioner

Ingredienser:

Bund:

2 æg
100 g flydende olie­ 
margarine
1 tsk vaniljepulver
75 g Suvida Sukker­erstatning eller Suvida Søde­/bagemiddel
75 g mandelmel
50 g hvid hvedemel

Fyld

150 g sukkerfri marcipan
120 g sukkerfri hvid chokolade, fx Cavalier hvid rice crisp
50 g mandelmel
50 g mandler
30 g kokosmel
1 dl grovvalsede 
havregryn
1⁄2 tsk kanel
40 g smør eller olie­ margarine
275 g brombær (evt. frosne – der kan også bruges andre bær)

Sådan gør du

Pisk æg sammen, og tilsæt oliemargarine. Rør vaniljepulver, sødemiddel, mandelmel og hvid hvedemel sammen. Vend melblandingen i æggemassen, og hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir. Forbag bunden 15 minutter ved 175 grader (varmluft). Tag bunden ud af ovnen, og lad den køle lidt af.

Riv marcipanen på et rivejern. Hak den hvide chokolade. Rør begge dele sammen med mandelmel, hakkede mandler, kokosmel, havregryn, kanel og smuldret smør. Fordel brombærrene over den forbagte bund, og læg crumblen ovenpå.

Tærten bages færdig i ca. 15 minutter ved 175 grader (varmluft).

Velbekomme!

Opskriften er bragt i Magasinet Liv nummer 63, og stammer fra bogen Diabeteskuren. Af Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell, Gads Forlag, 191 sider hos Saxo.com 249 kr.

Måske er du interesseret i ...

Seneste