© Tia Borgsmidt

Rødgrød med vaniljeskyr

Du er ikke i tvivl, når du har fået den første mundfuld: Rødgrød er indbegrebet af dansk sommer. Prøv denne variant, hvor fløden er byttet ud med vaniljeskyr!

15. august 2015 af Opskrift: Lone Kjær

Til 4 personer

INGREDIENSER

  • 300 g ribs
  • 200 g solbær
  • 5 dl vand
  • 250 g hindbær
  • 175 g sukker
  • 2-3 spsk. kartoffelmel
  • lidt koldt vand
  • lidt sukker til drys

Tilbehør

  • 50 g mandelflager
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 dl skyr naturel
  • 2 spsk. flormelis

 

FREMGANGSMÅDE

Kom ribs og solbær i en gryde, og hæld vandet på. Kog bærrene ved svag varme i cirka fem minutter. Hæld bærrene til afdrypning i en sigte, og pres mest mulig saft af.

Hæld saften tilbage i gryden. Tilsæt hindbær og sukker, og bring saften i kog.

Rør en jævning af kartoffelmel og koldt vand. Tag gryden af varmen, og rør jævningen i saften. Hæld grøden i en skål, og drys med sukker. Afkøl grøden.

Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør nu vaniljekorn med skyr og flormelis.

Servér vaniljeskyr til rødgrøden, og drys med ristede mandler.

Måske er du interesseret i ...

Seneste