© Tia Borgsmidt

Rabarber-cheesecake med lakrids

Det er sæson for de skønne rabarber, og det fejrer vi med denne lækre opskrift på cheesecake med rabarber og lakrids. Mmm ...

14. april 2016 af Lone Kjær

30 min. + hviletid. (8-10 personer)

INGREDIENSER

Bund

  • 250 g digestive kiks
  • 120 g smør
  • 3 spsk sukker

Rabarberkompot

  • 200 g rensede rabarber skåret i små stykker
  • 75 g sukker
  • 1 vaniljestang

Ostecreme

  • 200 g flødeost naturel
  • 2 ½ dl piskefløde
  • korn af 1 stang vanilje
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk lakridspulver

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 150 grader.

Kom kiksene i en frysepose. Bind en knude på posen og knus kiksene rigtig godt med en kødhammer. De skal knuses til en rasp. Rør kikseraspen med smeltet smør og sukker, og fordel massen i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter. Bag bunden ca. 15 min., til den er let gylden. Afkøl bunden.

Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, og afkøl kompotten.

Mos osten med en gaffel. Pisk fløden til en skum, og bland sammen med osten. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekornene og sukkeret i ostecremen, og rør, til den er lind.

Vend skødesløst rabarberkompot og knap 2 tsk lakridspulver med ostecreme, og fordel på kiksebunden. Drys kagen med det sidste af lakridspulveret. Dæk formen til med husholdningsfilm, og stil kagen i fryseren ca. 5 timer.

Før servering: Tag kagen ud af fryseren, og stil den køligt ca. 5 timer. Lad den derefter stå ca. 1 time på køkkenbordet, før den serveres.

Tip! Ostekagen kan også laves uden rabarber og lakrids. Servér i stedet kagen med frisk frugt.

Måske er du interesseret i ...

Seneste