© Tia Borgsmidt

Mini-lagkager med bær, lakridsflødeskum og makroner

Bær og lakrids elsker hinanden, og de små lagkager er nuttede at se på. At kagen er nem at lave, gør den bestemt ikke mindre attraktiv.

4. februar 2016 af Tina Scheftelowitz

Mini-lagkager med bær, lakridsfløde-skum og makroner

Tid: 20 minutter.
Til 14 personer.


Bær og lakrids elsker hinanden, og de små lagkager er nuttede at se på. At kagen er nem at lave, gør den bestemt ikke mindre. Husk at lægge bærrene til optøning i køleskabet, dagen inden de skal bruges.


INGREDIENSER

  • 1,2 kg frosne bær efter eget valg
  • 2 pakker lagkagebunde (6 bunde)
  • 20 makroner, 100 g
  • 5 dl piskefløde
  • ca. 1 tsk lakridspulver
  • 100 g flormelis


FREMGANGSMÅDE

Optø bærrene i køleskabet natten over. Stik 7 runde bunde ud af hver lagkagebund med et glas på ca. 7 cm i diameter. Knus makronerne.

Ved serveringen: Pisk fløden til skum med lakridspulveret. Smag på lakridsflødeskummet, når du har pisket lidt, for at se, om der er tilpas mængde lakrids i – se tippet til sidst. Lav en glasur af flormelissen, som du rører med lidt saft og bær.

Fordel 14 små bunde på nogle fade. Kom halvdelen af bærrene og saften fra dem på bundene. Fordel halvdelen af de knuste makroner på og halvdelen af lakridsfløde-skummet. Gentag, og læg de sidste bunde på. Fordel glasuren over. Den må gerne løbe lækkert ned ad kanterne.

 

Tip! Der findes mange slags lakridspulver. Køb det, du kan få fat i, og smag dig frem med hensyn til mængden – gerne med lidt bær, så du får en fornemmelse for den samlede smag. Lakridsen må ikke blive for dominerende.

Måske er du interesseret i ...

Seneste