Lækre chokoladekager med karamelsauce og ristede pekannødder
© Wolfgang Kleinschmidt / AOM

Lækre chokoladekager med karamelsauce og ristede pekannødder

Chokoladekage er altid en sikker vinder, og med disse små sager kan du både gøre klassikeren smuk at se på og lige til at sætte tænderne i

3. februar 2017 af Elisabeth Johansen

Dine gæster kommer helt sikkert til at synes, du er et chokolade-geni, når du serverer disse lækre små kager - og det bedste ved det hele er, at du garanteret allerede har de fleste af ingredienserne derhjemme.

Hvis du ikke har pekannødder, bliver kagerne mindst lige så gode med valnødder. 

Lækre chokoladekager med karamelsauce og ristede pekannødder

Til 12 kager

30 minutter + 15 minutter i ovnen

INGREDIENSER

125 g smør
1 dl stærk kaffe
1⁄2 dl kakaopulver
2 dl hvedemel
2 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
1 1⁄2 tsk bagepulver
1 æg
1⁄2 dl creme fraiche 

Karamelsauce
1 dl sukker
1 spsk vand
1 1⁄2 dl ahornsirup
1 dl piskefløde
2 spsk smør 

Tilbehør
100 g pekannødder
Vaniljeis eller letpisket flødeskum 


Lækre chokoladekager med karamelsauce og ristede pekannødder
© Wolfgang Kleinschmidt / AOM

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 200 grader.

Smelt smør med kaffe og kakaopulver i en lille gryde. Bland mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål, pisk smørblandingen i, og tilsæt æg og creme fraiche, mens du pisker. Bliv ved, til dejen er jævn.

Smør en muffinform til 12 muffins, og drys den med mel. Hæld dejen i formen, og bag kagerne 12 minutter midt i ovnen.

Vend forsigtigt kagerne ud på en bageplade med bagepapir, og lad dem køle af. 

Karamelsauce
Smelt sukker og vand i en lille gryde, til det bliver til karamel. Tilsæt sirup og fløde, rør det godt sammen, og lad det simre 2-3 minutter, til det bliver til en tyndtflydende karamelsauce. Lad den køle af.

Rist pekannødderne på en tør, varm pande, og lad dem køle af.

Servér kagerne med karamelsauce, nødder og is eller flødeskum.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 71.

Måske er du interesseret i ...

Seneste