Chokoladeisvafler
© Ulrika Ekblom | AOM

Lækre chokoladeisvafler med salte peanuts og chokoladeovertræk

Få opskriften på de skønneste luksus-isvafler med chokoladeis og crunch – så mangler vi kun sommersolen!

25. marts 2017 af Mia Öhrn

40 min. + 1 time køletid + 2 timer fryse- eller ismaskine-tid + 1 time frysetid
Til 8 vaffelis

INGREDIENSER

  • 125 g mørk chokolade 
  • 3 dl piskefløde
  • 3 dl letmælk
  • 3⁄4 dl + 3⁄4 dl sukker
  • 1 spsk honning 
  • 5 æggeblommer 
  • 8 isvafler

PYNT

  • 1 1⁄2 dl salte peanuts 
  • 300 g lys chokolade 

FREMGANGSMÅDE

Smelt den mørke chokolade i mikroovnen eller over vandbad.

Bland fløde, mælk, 3⁄4 dl sukker og honning i en gryde. Lad det koge op, og stil massen til side.

Pisk æggeblommer og 3⁄4 dl sukker grundigt, tilsæt lidt af den varme flødeblanding, og pisk, til du får en luftig masse.

Kog resten af flødeblandingen op igen. Lad den stå på lavt blus, og pisk æggeblandingen i. Fjern gryden fra varmen, og pisk den smeltede chokolade i, til ismassen er tyk og cremet. Køl ismassen over vandbad, og stil den derefter på køl 1 time. Så udvikler smagen sig bedst.

Frys ismassen i en ismaskine eller i en skål i fryseren, til den har fået så fast en konsistens, at du kan forme kugler af den.

Hak de salte peanuts groft. Fyld vaflerne med kugler af chokoladeisen, og rul dem derefter i de hakkede peanuts. Læg isvaflerne på frys endnu 1 time, til isen er helt fast.

Hak den lyse chokolade i mindre stykker, og smelt den i mikroovnen
eller over vandbad. Dyp isvaflerne i den smeltede chokolade. Stil dem oprejst i hvert sit glas, og lad dem stivne i fryseren før servering.

TIP! Har du ikke en ismaskine, kan du lave isen i en skål og sætte den i fryseren. Husk at røre i ismassen med jævne mellemrum over nogle timer. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste