© Tia Borgsmidt

Lækker sommerkage med bær og marcipan

Prøv denne dejlige og forfriskende sommerkage. Fyld kagen med de bær, du bedst kan lide.

17. juli 2015 af Lone Kjær

Cirka 16 stk.

INGREDIENSER

  • 250 g jordbær og hindbær
  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 150 g marcipan


FREMGANGSMÅDE

Skyl, nip og rens bærrene. Læg bærrene til afdrypning i et dørslag.

Pisk smør og sukker hvidt med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, og rør det så i dejen.

Riv marcipanen på et rivejern, og vend den ligeledes i dejen.

Tænd ovnen på 200 grader.

Fordel dejen i en form på cirka 20 x 25 cm foret med bagepapir. Læg bærrene ned i dejen, og bag kagen i midten af ovnen i cirka 20 minutter.

Afkøl kagen, og drys den så med et tyndt lag sigtet flormelis.


Tip!
Kagens kan sagtes laves med andre bær. Lav den fx. med stikkelsbær, rabarber og/eller brombær.

Måske er du interesseret i ...

Seneste