© Tia Borgsmidt

Kanelpandekager med æble, skinkeknas og honning

Lækre små pandekager med mandler og kanel. Mere julet bliver det ikke. Pandekagerne serveres med sprødstegt skinke, friske æbletern og sød flydende honning.

14. november 2015 af Tina Scheftelowitz

Kanelpandekager med æble, skinkeknas og og honning

Tid: 30 min.
Til 4-8 personer.


INGREDIENSER

  • 1 pakke (70 g) parma- eller serranoskinke i skiver
  • 2 røde æbler
  • lidt friskpresset citronsaft
  • flydende honning eller ahornsirup

Pandekager, ca. 12 stk.

  • 125 g hvedemel
  • 25 g havregryn
  • ½ spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 1 æg
  • 2 spsk majs- eller vindruekerneolie
  • 1 + 1,5 dl mælk
  • 25 g mandler
  • 1 tsk bagepulver
  • olie eller smør til stegning


FREMGANGSMÅDE

Kom mel, havregryn, sukker, salt, kanel, æg og olie i en skål. Tilsæt 1 dl mælk, og pisk til en klumpfri masse. Pisk resten af mælken i lidt ad gangen. Tilsæt mandler-ne, og sæt evt. på køl.

Forbered toppingen: Steg skinken sprød på en tør varm pande, og bræk den i mindre stykker. Snit æblerne i små tern, udelad kernehus. Dryp dem med citronsaft.

Ved bagningen: Pisk bagepulveret i pandekagedejen, og bag dem straks. Varm en stor pande op med 1 spsk olie eller smør. Lav 3-4 pandekager ad gangen afhængig af din pandes størrelse.

Brug 2 spiseskefulde dej, som lægges hurtigt oven i hinanden, pr. pandekage. Skru ned på middel varme, når panden er varm. Steg pandekagerne gyldenbrune på begge sider, ca. 1½-2 minutter pr. side. Der skal lidt mere olie eller smør på, hver gang du lægger ny dej på.

Servér straks pandekagerne tallerkenanrettet eller i en stabel på et fad med skinke, æbletern og honning til.

Tip! Lav pandekagerne i god tid, og opvarm dem i ovnen, tildækket med sølvpapir, ved 200 grader i ca. 15 minutter. Du kan også nemt bruge tilbehøret til en gang æbleskiver i stedet.

Måske er du interesseret i ...

Seneste