© Tia Borgsmidt

Himmelske hindbærsnitter

De klassiske hindbær­snitter har fået en renæssance, og heldigvis er de meget nemmere at lave, end du måske skulle tro.

7. august 2015 af Opskrift: Lone Kjær

Glæd familie og venner med en hjemmebagt snitte. De kan holde sig et par dage i en dåse med tætsluttende låg.

30 min. plus bagetid
Til 10-14 stk.

INGREDIENSER

Hindbærsyltetøj

  • 100 g frosne hindbær
  • 100 g sukker

Mørdej

  • 30 g mandler
  • 25 g kokosmel
  • 175 g hvedemel
  • 80 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 lille æg

Glasur:

  • 125 g flormelis
  • lidt kogende vand
  • kagekrymmel

 

FREMGANSMÅDE

Hindbærsyltetøj:
Kom hindbær og sukker i en lille gryde, og kog ved svag varme ca. 5 min. Tag gryden af varmen, og afkøl hindbærsyltetøjet.

Mørdej:
Blend mandlerne til en meget fin mandelmel. Kom mandelmel, kokosmel, hvedemel og sukker i en skål. Smuldr smørret heri, og findel dejen til en grynet masse. Tilsæt sammenpisket æg, og saml hurtigt dejen. Pak dejen i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 175 grader. Del dejen i to portioner. Rul hver del ud mellem to stykker bagepapir, så du har to ensartede stykker. Læg dej­stykkerne på en bageplade beklædt med bage­papir. Skær dem eventuelt til, så de har helt samme størrelse. Bag ca. 15 min., til de er gyldne.
Smør forsigtigt hindbærsyltetøj på det ene af dejstykkerne, og læg nænsomt det andet dejstykke over. Tryk dem forsigtigt sammen, og afkøl kagen.
Rør en glasur af flormelis og kogende vand. Dekorér kagen med glasur og kagekrymmel. Lad glasuren størkne, før du skærer kagen i snitter med en skarp kniv.


Tip!
Laver du snitterne med købt hindbærsyltetøj, skal du bruge ca. 200 g til denne opskrift.

Måske er du interesseret i ...

Seneste